هرکسی ممکن است در سوشیال مدیا یا هرجای دیگری واژه وب اپلیکیشن ( web application ) و اپلیکیشن را شنیده باشد. اگر شما هم جزو اون افراد باشید پس کنجکاوید بدونید این دوتا چه تفاوت هایی باهم دیگر دارند.
وب اپلیکیشن چیست؟
وب اپلیکیشن یا برنامه تحت وب، نرم افزاری است که با استفاده از مرورگر وب و از طریق شبکه های محلی یا اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. در اصل، وب اپلیکیشن ها برنامه هایی هستند که تنها از طریق وب قابل استفاده هستند. بیشتر به عملکرد و کارکرد وب اپلیکیشن ها توجه می شود و محتوای آن ها چندان اهمیت ندارد و معمولا پر محتوا نیستند.
به طور مثال، سرویس گوگل جیمیل یک وب اپلیکیشن معروف است. وب اپلیکیشن ها امکان دسترسی به اطلاعات کسب و کارها را از هر مکانی و در هر زمانی از شبانه روز، برای کاربران اینترنتی فراهم می کنند. وب اپلیکیشن پس از تجزیه و تحلیل و بررسی یک مجموعه و مشخص نمودن دقیق نقش ها و عملکردها برای آن مجموعه طراحی می شود و قابل ارائه در شبکه داخلی و اینترنت می باشد.
ویژگی های وب اپلیکیشن چیست؟
- حفظ یکپارچگی بر روی دستگاه های مختلف
- ذخیره سازی داده ها روی کامپیوتر یا یک فضای ابری به صورت محلی
- قابلیت طراحی به زبان های مختلف
- سرعت، دقت و عملکرد عالی وب اپلیکیشن ها
- قابلیت خوب اجرا بدون نیاز به نرم افزار جانبی
معایب استفاده از وب اپلیکیشن ها
- نیاز به اینترنت: مردم برای اتصال به وب اپلیکیشن ها باید آنلاین باشند و نیاز به اینترنت دارند.
- ویژگیهای محدود: برنامههای وب نمیتوانند از همه ویژگیهای دستگاه استفاده کنند، بنابراین ممکن است بهاندازه سایر برنامهها قابلیت و ویژگی نداشته باشند.
- کاربر پسندی ضعیف: از آنجایی که برنامههای وب از قوانین دستگاه پیروی نمیکنند، ممکن است بهترین تجربه را به کاربران ارائه نکنند و رابط چندان کاربر پسندی نداشته باشند.
تفاوت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن های موبایلی
هم اکنون با تعریف web application آشنا شدیم و همانطور که گفته شد، اپلیکیشن های تحت وب با اینترنت و به صورت آنلاین در دسترس کاربران خود قرار می گیرند. این در حالیست که برای استفاده از اپلیکیشن های معمولی نیازی به اینترنت نداریم و به صورت آفلاین نیز در دسترس هستند.
دومین تفاوت اپلیکیشن های تحت وب (web app) با اپلیکیشن، در سرعت آنها است. از آنجایی که وب اپ ها به اینترنت وابسته هستند، معمولا سرعت کمتری داشته و با تغییر سرعت اینترنت، سرعت آنها نیز تغییر می کند. اما اپلیکیشن های معمولی به صورت آنلاین کار می کنند و سریع تر هستند.
شاید جالب باشد بدانید یکی دیگر از این تفاوت ها نحوه بروزرسانی آن است، مشخصه که وب اپلیکیشن ها که کاربر آن را به صورت آنلاین بررسی می کند به طور خودکار و با رفرش بروزرسانی می شوند اما اپلیکیشن ها برای بروزرسانی نیاز به نصب نسخه جدیدتر را دارند.
برنامه های وب پشرو (PWA)
برنامه نویس ها بسیار این نام را می شناسند و با آن آشنایی دارند. برنامههای وب پیشرو یا به اصطلاحی ساده تر وب اپلیکیشنهای پیشرونده (PWA) برای پر کردن شکاف بین برنامههای وب و برنامههای بومی ایجاد شدند. آنها ویژگیهای پیشرفتهای مانند عملکرد آفلاین و ارائه نوتیفیکیشن، شبیه به برنامههای بومی ارائه میکنند. این در حالی است که این برنامهها هنوز مستقیماً از طریق مرورگر وب بدون نیاز به دانلود یا نصب چیزی قابل دسترسی هستند.
PWA ها ویژگی هایی مانند کار کردن به صورت آفلاین، ارسال اعلانات به کاربر و پشتیبانی از حرکات لمسی را ارائه میدهند که آنها را نسبت به برنامههای وب سنتی همه کاره تر میکند. با این حال، آنها در حال حاضر فقط با گوگل کروم کاملاً سازگار هستند، به این معنی که ممکن است برای کاربران iOS و آیفونی ها به خوبی کار نکنند.
تفاوت وب اپ با وب سایت چیست؟
اولین تفاوت وب سایت و اپلیکیشن های تحت وب این است که در وب سایت اولویت با محتوا می باشد؛ حال این محتوا می تواند فیلم، عکس، متن یا حتی فایل صوتی باشد. در صورتی که در وب اپلیکیشن ها نوع عملکرد اپ، اهمیت زیادی دارد.
دومین وجه تمایز سایت و وب اپ در این است که برای استفاده از سایت حتی برای بار بیستم نیز باید به اینترنت دسترسی داشته باشید؛ در غیر اینصورت محتوای سایت به شما نمایش داده نمی شود. اما در وب اپلیکیشن ها، کافیست تنها یکبار آن را با اینترنت باز کنید؛ میتوانید در دفعات بعدی بدون نیاز به اینترنت و به صورت آفلاین از آن استفاده کنید.
وب اپ های ایرانی و خارجی
در انتهای این پست از اسپونو مثال هایی از وب اپلیکیشن های ایرانی و خارجی برای شما آورده ایم که ازجمله آن ها می توان به دیجی کالا و اسنپ، اوبر و پینترست اشاره کرد.
درنتیجه گیری این مطالب می شود به این موضوع پی برد که وب اپلیکیشن ها نسل جدیدی از وب سایت ها هستند که می توانند بسیار به کاربران کمک کننده باشند تا آن ها برای استفاده از برخی اپلیکیشن ها، نیازی به دانلود آن نداشته باشند.
اگر از محتوی این پست راضی بودید میتوانید سری به مقالات پیشنهادی ما بزنید تا بهتر با دنیای مجازی اینترنت آشنا شوید.